Daily Rage

Friss topikok

  • Zsan papa: Arc hülyeség tekintetében az apjára ütött. (2012.07.03. 14:27) Nazis at the Center of the Earth
  • Coldsteel: Szóval a hír igaz. Elindult Zsan papa - kinek perspektívája a social geek lélek legsötétebb sarkáb... (2012.04.26. 22:48) Apa kezdődik!

Vlog

2012.05.08. 11:54 Zsan papa

                 Vlog. Maga a szó a videó blog rövidítését jelenti, vagyis amikor az emberfia videó felvételek formájában kívánja megosztani gondolatait a nagyvilággal. Ha ehhez hozzáadjuk a horror műfaját, máris olyan rettenetek ugranak be, mint a Félelem. com  (FeardotCom 2002), vagy a Cápák éjszakája (Shark Night  2011). Nem jó ötlet kérem szépen a világhálón gyilkolászás, mivel a videóra vett gyilkosságok minden aspektusát megmutatta már a 7 részes Fűrész sorozat, ezek után újdonságot teremteni körülbelül lehetetlen. Pláne, ha hozzávesszük, hogy ugyanazok a készítők hozták létre eme remekművet és a az előbb említett opuszt. Lássuk van-e élet John Kramer után, vagy csak a rókabőrt lehet-e lefűrészelni ezekről a filmekről.

                Na most a film főszereplője Brooke Marks, aki a kamera előtt üldögél naphosszat és azt ecsetelgeti, mennyire nem tudnak mások vloggolni. Értem én az iróniát egy ostoba tyúk arról beszél menyire ostoba a többi tyúk. Na de a dolog pikantériáját az adja meg, hogy a színésznőt a való életben is Brooke Marksnak hívják. Huhúú. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ennyire lusták a készítők, vagy az alacsony költségvetésbe nem fért bele a névgenerálás? Természetesen ezzel valamiféle kvázi áldokumentum reality szart akarnak csinálni, ami jó is lenne, ha Amerikán kívül bárkinek egy icipici fogalma lenne róla, ki a halál az a Brooke Marks. Nos, egy kis keresgélés után kiderült, hogy a hölgy azzal keresi kenyerét, hogy testének intim részeit mutogatja az interneten. És bár maradt volna ennél a csodás mesterségnél, amely az intelligencia szintjéhez nyilván közelebb áll, mivel hogy az is biztos, hogy öregapám muskátlija is jobb színésznő, mint ez a szerencsétlen.

                Tehát a történet szerint ez a szerencsétlen Brooke leányzó annyira megunja az egy helyben ücsörgést, hogy fogja a kis kameráját, berakja kedvenc pradagucci táskájába és elkezdi posztolgatni, mekkora balfaszokkal van körülvéve. Első pasijának büdös a szája reggel – hát ez mekkora meglepetés – örökké sír, és gumikacsákkal játszik a kádban. A következő úriember le sem tud szállni a mobiltelefonjáról és nagyon borostás (First World Problems, komolyan). Végezetül egy gonosz leányzó hívja fel a figyelmét rá mennyire nem szép dolog hetente mással összefeküdni, úgy, hogy stílusosan lekurvázza 46szor. No repülsz felé te is a netre. Ez a film első egyharmada. Semmi érdekes nem történik, azonban nagyon jól eljátszanak a különböző kamerákkal és beállításokkal. Ha nem lenne maga a történet iszonyat unalmas, még azt is mondanám, igényesen van megcsinálva.

                És itt kezdődik el a rettenet, szörnyűség, borzalom, kínhalál. A filmet kvázi kétfelé osztja egy kellemes vérvörös kiírás, innentől bizony csak az nézze tovább, akinek legalább 18 gyertya pislákol legutóbbi születésnapi tortáján, mivel brutális jelenetek következnek, kérem szépen. Izgatottan várom. Szegény Brooke kap egy névtelen telefonhívást egy eltorzított hangú egyéntől, hogy látogasson meg egy IP címet. ( -Te Mike hqa már a Fűrészben bejött ez a Jigsaw hang, ne rakjuk bele mostantól az összes filmünkbe? –Hát már hogy a kék égbe ne raknánk bele Jeff?). Na mindegy, tehát a hölgyemény fellátogat a honlapra, ahol 3 videót talál. Az elsőben a kellemesen karcos hang, amitől a macskák a falnak futnak elregéli, hogyan kell valakit feldarabolni, ráadásul úgy, hogy miután átvágtad a torkát, az még vígan üvöltözik. Mindezt természetesen a telefonos expasin szemlélteti. A második videón, a jó öreg kacsás fickót láthatjuk, amint egy kis sav segítségével feloldja a napi stresszt. Külön érdemes megjegyezni a briliáns megoldást, a szituációt úgy oldották meg, hogy minél jobban sistereg szétfelé a drága hősünk, annál jobban csúszik lefelé a kádban. Óriási költségvetés esetén ilyen profi megoldásokkal lehet kívánatossá tenni a filmünket. Az utolsó videóban a mocskos szájú leányzó szembesül azzal a ténnyel, hogy a kedvenc bongját átalakították robbanószerkezetté, így a füvezés hatására jól elszáll. (Ez a film táptalaja a rossz szóvicceknek, kezdem megszeretni). Brooke ezekre a videókra úgy reagál, hogy elfolyik a sminkje.

                Ezután elmenekül a rendőrségre, ahol nem nagyon tudnak neki segíteni, de természetesen a kis kamera forog, forog, forog. Később elmegy bulizgatni a legjobb barátnőjével, akit a táncparketten hasba kínálnak egy késsel. Itt már begyorsulnak az események, Brooke posztol magáról egy videót, ahol kinyírják, majd az amerikai Kék Fényben mutatják, hogyan rendezte meg az egészet és próbálta bemártani a volt pasiját. Végül valami tengerpartról posztol ismét, hogy: HÁHÁ beszoptátok gyíkok, én még mindig élek. Óriási fordulat. Na most, bár a film egyértelmű Fűrész koppintás, azért egész jól megállja a helyét. Egész jól eljátszik, a különböző médiumokkal, és az effektezéssel. A gyilkosságoknál használt tompított zöld és narancssárga, egyértelműen a Fűrészt idézi. Nem mondom, hogy bármi újat, vagy egyedit is mutatna, de azért a borongós, nyomasztó hangulat átjön. Nem is tudom, talán a készítőknek kéne pénzt szerezniük, és elmenni egy hosszabb nyaralásra, hogy feltöltődjenek energiával, és akkor még valami jót is összehozhatnának. Tulajdonképpen, ha a Náci zombik 3.6, akkor ez bőven megvan 5 pont körül. Tehát a végeredmény: Fűrész fanatikusoknak ajánlom, ők még talán szórakozni is tudnak rajta, mindenki más vesse tűzre, törölje a gépéről, és meneküljön, ha meglátja. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyrage.blog.hu/api/trackback/id/tr394495873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása